Trainingproducties  |  030 - 281 98 88  |  info@trainingproducties.nl

Samenwerken bij Trainingproducties

Datum:

Categorie:

Kernwoorden:

Practise what you preach

Wat ziet u voor zich wanneer u voor het eerst contact met ons heeft? Hoe denkt u dat wij er bij zitten, heeft u een beeld voor ogen hoe onze werkomgeving eruit ziet?

Toen ik voor het eerst bij Trainingproducties kwam, in de zomer van 2011, was ik verbaasd dat daar niet allemaal mensen op ‘kantoor’ rondliepen (of achter een bureau aan het werk waren). Nu vind ik dat logisch, voorafgaand aan mijn bezoek had ik er een ander idee bij. Onze professionals zitten of lopen niet op kantoor rond maar zijn in het veld: aan de slag!

Ik heb vanuit mijn functie grotendeels telefonisch contact met ze, de meesten werken vanuit huis. Mijn collega’s wonen verspreid over Nederland, in het noorden, westen, midden en oosten. Zodoende kunnen wij, naast de juiste expert aan te wijzen voor uw specifieke verandervraag, ook geografisch efficiënt inspelen op waar uw organisatie zich bevindt. Ik vind dit een grote plus in onze dienstverlening. Dit betekent wel dat het voor mij een uitdaging is: om goed contact te houden met mijn team terwijl ik ze niet wekelijks zie.
Ik moest erg wennen aan deze vorm van samenwerken, wat in feite natuurlijk erg neerkomt op het veelbesproken Nieuwe Werken. Bij een nieuwe baan moet je sowieso wennen en ‘even’ inkomen: grotendeels telefonisch wennen aan je nieuwe collega’s terwijl je elkaar 1 keer ontmoet hebt maakt dat je langer over dat wennen doet. Daar komt ‘practice what you preach’ om de hoek kijken. Hoe werk je op een prettige manier samen op afstand?

Diversiteit

We zijn als Trainingsproducties dagelijks bezig met het optimaliseren van intermenselijk (zakelijk) contact, dat is ons zogeheten ding. Daardoor zorgen wij er in onze eigen samenwerking voor dat we dat zo prettig mogelijk doen, vanuit alle kennis en ervaring die wij samen in huis hebben.
Uniform is het contact zeker niet: de karakters van mijn werkkompanen lopen zo uit één! Ook daarin moest ik een weg vinden: omgaan met soms tegenovergestelde werkwijzen en toch als Trainingproducties eenduidigheid geven aan onze (potentiële) opdrachtgevers.

Zo hebben we (in alfabetische volgorde) Allard, no-nonsens, direct en met een hilarisch gevoel voor humor. Anne, intrigerend, met al zoveel ervaring en tevens dolkomisch. Barbara, niet te stuiten enthousiast, bomvol aanstekelijke energie, ik ben groot fan. Bastiaan, een megadoorzetter, immer positief, waar ik zo veel van geleerd heb. Floris, de grote man met zijn zachte voorkomen, zeer meedenkend en barstend van de ideeën. Frits Cohen, mijn pietje-precies partner in crime, perfectionistisch met 200% inzet, altijd. Frits Jansma, de lieve, nuchtere knuffelbeer die deelnemers direct in zijn armen sluit. Isa, een heerlijk mens, sensitief en creatief: een feest om aan het werk te zien. Jimmy, over enthousiasme en energie gesproken! Joep, de bedachtzame projectgoeroe, type ruwe bolster blanke pit, met een groot hart(je). Jolien, een allround expert, warm en vol compassie, een prachtvrouw. Marianne, doortastend, met grote focus, super attent, lief én scherp! En Rosa (last but zeker not least), puur en zo goed in haar vak, een echte kei, ik ben dol op haar.

Blijven communiceren, je inleven in de ander, luisteren, open staan voor elkaars mening, andermans standpunten respecteren, elkaar in je waarde laten (die is echt soft): dat zijn van die heerlijke ‘trainers vakwijsheden’ maar ze kloppen wel, als een bus. Het zijn echt de sleutels tot effectief en efficiënt werken, ook van die mooie termen die ik inmiddels al zo vaak gehoord heb dat ik er moeite mee heb ze te gebruiken maar ze dekken de lading wel. En doordat we prettig, effectief en efficiënt samenwerken komen we uiteindelijk tot een mooi resultaat voor onze opdrachtgevers: onze experts vanuit hun kennis en ik ter ondersteuning zodat zij hun mooie vak moeiteloos kunnen uitoefenen. En daar gaat het uiteindelijk om! Klanttevredenheid.

Ervaring telt

Inmiddels, sinds ik in dienst ben zijn we 3 jaar verder, verloopt de samenwerking met mijn collega’s van een leien dakje: we hebben een gestroomlijnd proces om de uiteindelijke uitvoering mogelijk te maken en trajecten verlopen over het algemeen vlekkeloos. Vaak hebben we aan één woord genoeg. Dat er op deze website staat dat ik mijn werk graag en met heel veel plezier uitvoer, is niet overdreven of een loze tekst om maar wat te hebben staan: ik ga écht fluitend naar mijn werk. Werken bestaat in mijn ogen voor een enorm groot deel uit communiceren en hoe fijn is het om een werkplek te hebben waar zo goed en bewust mogelijk gecommuniceerd wordt?

Ik wens dat u en uw collega’s ook toe, echt.

Copyright 2014 Trainingproducties  |  All Rights Reserved  |  Sitemap